Toevallig vandaag spam van Philip de Wit ontvangen? Wij ook, maar korte samenvatting, wij spammen niet!
Hieronder een korte samenvatting wat u kunt doen tegen deze spam en wie u daarop kunt aanspreken.We krijgen regelmatig klachten van mensen die proberen uit te zoeken wie toch steeds Nederlandse bedrijven spamt met gratis CRM en ERP informatiepakket. D verstuurder ene Philip de Wit is de bron dat onze service in een slecht daglicht komt te staan.
We laten hier kort zien hoe u van de spam af komt en waar uw aanvraag terecht komt.
Hieronder het mailtje waar het om gaat:
Beste,
Bent u van plan binnenkort een nieuw ERP of CRM <http://200.169.232.150/~crmcom/> pakket aan te schaffen?
Dan is het verstandig om eerst kostenloos en vrijblijvend onafhankelijk advies aan te vragen bij CRM Software Informatie of bij ERP Software Informatie
De CRM en ERP markt zijn onoverzichtelijk en veel pakketen zijn alleen voor bepaalde branches of toepassingen geschikt. Wij geven u een overzicht van de software die bij uw organisatie past.
Met vriendelijke groet,
Philip de Wit
Afmelden
Hieronder de site waar u terecht komt als u deze email volgt.
Hieronder de contactpagina (naam Leadmachine Espana S.L.)
Hieronder gelijksoortige site van CRM-wijzer.nl ofwel bedrijf Leadmachine
Als we het formulier invullen zien we in de code staan diverse verwijzingen naar de term CRM-wijzer, dus lijkt me om hetzelfde bedrijf te gaan (vandaar de bovenstaande screenshot). Voor de spam wet in Nederland werd ingevoerd stuurde Leadmachine dit soort dit soort emails, maar als goed is mag dat nu niet meer.
Leadmachine España s.l.
Carrer Barranc 24b 46711 Guardamar de la Safor Valencia Tel. +34-696 260763 info@crmerpsoftware.info Nederlands sprekend contactLeadmachine
Waterlandlaan 81 1441 RS Purmerend Tel. +31-299-435942 Fax. +31-299-433283 info@leadmachine.nlGelukkig kunt u tegenwoordig spamklachten indienen ook wanner het verstuurd wordt door een bedrijf in andere lidstaten in de EU
Het spamverbod geldt alleen voor Europese lidstaten. Het grootste deel van alle spam komt van buiten Europa, bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten of Azië. Voorlopig kan er alleen worden opgetreden tegen verzenders van spam die afkomstig zijn uit de Europese Unie (EU). (link naar bron)
Klachten kunt u direct indienen over Leadmachine España s.l. bij de Opta, zie hier pagina.
Indien er genoeg klachten binnen komen kan de Opta dit stoppen en eventueel een dwangsom opleggen.
De site van LeadMachine is in ieder geval eerlijk over de methode van lead werving “Door uitgekiende DM-campagnes komen wij in contact met bedrijven die zoeken naar informatie over CRM of ERP, omdat zij op korte termijn een dergelijke applicatie willen implementeren.” In dit geval is het een uitgekiende DM campagne via e-mail en indien dat ongevraagd is heet dat spam. Wat vreemd is is dat Leadmachine Spanje niet tussen de vestigingen staat en Leadmachine Spanje zich helemaal richt op de Nederlandse markt.
De server vanwaar de spam verstuurd wordt staat echter in Brazilië, dus weet niet hoeveel dat uitmaakt voor de Opta, maar aangezien ze netjes een Spaans adres op de site hebben staan lijkt met dat niet zoveel uitmaken.
abuse-c: BTA17
owner: Gallas Software e Internet LTDA. ownerid: 005.753.287/0001-44 responsible: Depto. Registro de Dom�nios / ABUSE country: BR owner-c: HOHSI2 changed: 20080915 inetnum-up: 200.169.128/17Tot slot vonden we dat het formulier op de site van de spammer een iframe is naar URL http://www.leadmail2.com/FORMfields/forms/generated/crmnlmail1.php
Leadmail2.com is geregistreerd door
Ruud Wilgenkamp
teleprojecten Venenlaan 245 Hoorn, 1623RG, NL Tel. 0229-217530ruud@wilgenkamp.comDe grap is dat Leadmail2.com ons de site van www.CRM-wijzer.nl laat zien. Hiermee is het duidelijk dan onze spammer duidelijk voor CRM-wijzer werkt en CRM-wijzer is een site van LeadMachine.
Ik hoop dat dit artikel helpt bij het opschonen van uw e-mail box. Excuus dat u dit heeft moeten ervaren en hierbij aantonen dat ons bedrijf SoftwareCentraal hier niets mee te maken heeft.
Update: 20-12-2010: In Duitsland hebben ze er ook last van: zie hier en hier
Gepubliceerd op: 20-12-2010
Noot: Deze publicatie is geplaatst door een deelnemer van de SoftwareMatrixSM alle logo's, trademarks, beeld- en handelsmerken op deze site en in deze publicatie zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. Wij zijn niet aansprakelijk voor inhoud van deze pulbicatie. De auteur van deze publicatie is bekend bij de redactie.